Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kikärtsröra som ger cheesecaken en smak av hummus. Passar utmärkt att servera ihop med olika mezerätter eller en buffé med orientaliska inslag.
Botten: Smält smöret och låt svalna. Smula brödet i matberedaren och blanda i smöret. Häll över smulblandningen i en form med löstagbar kant, 26 centimeter i diameter.
Tryck ut smulorna över bottnen och en bit upp på kanten. Ställ formen cirka 1 timme i kylen.
Fyllning: Skölj kikärterna och låt rinna av. Mixa med tahini, spiskummin, hackad vitlök, citron och philadelphiaost.
Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Värm försiktigt kesellan i en liten kastrull, den får inte koka. Låt svalna.
Rör i rödlök, och gelatinblandning och peppar i smeten. Smaka av med salt.
Bred ut fyllningen över bottnen. Låt tårtan stelna i kylen minst 4 timmar. Garnera vid servering.