Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hummustårta – cheesecake med het hummus, druvor och oliver

Kikärtsröra som ger cheesecaken en smak av hummus. Passar utmärkt att servera ihop med olika mezerätter eller en buffé med orientaliska inslag.

Hummustårta – cheesecake med het hummus, druvor och oliver
Hummustårta – cheesecake med het hummus, druvor och oliver
Hummustårta – cheesecake med het hummus, druvor och oliver
Foto: Ove Lindfors

Botten

  • 100 gsmör
  • 300 gdanskt rågbröd

Fyllning

  • 1 burkkikärter- 400 g
  • 4 msktahini (sesampasta)
  • 1,5 tskspiskummin
  • 2 storavitlöksklyftor
  • 1citron- ekologisk eller vältvättad, rivet skal
  • 2,5 mskcitron- pressad
  • 200 gphiladelphia- eller motsvarande
  • 1gelatinblad
  • 125 gkesella
  • 1rödlök- hackad
  • 1,5 krmcayennepeppar
  • salt

Till garnering

  • 250 gvindruvor- med kvist, ca
  • 250 gcocktailtomater- med kvist, ca
  • 10rädisor- ca
  • 1,52 dloliver
  • 1chili- röd strimlad
  • 3 mskpumpakärnor- ca

Gör så här

  1. Botten: Smält smöret och låt svalna. Smula brödet i matberedaren och blanda i smöret. Häll över smulblandningen i en form med löstagbar kant, 26 centimeter i diameter.

  2. Tryck ut smulorna över bottnen och en bit upp på kanten. Ställ formen cirka 1 timme i kylen.

  3. Fyllning: Skölj kikärterna och låt rinna av. Mixa med tahini, spiskummin, hackad vitlök, citron och philadelphiaost.

  4. Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Värm försiktigt kesellan i en liten kastrull, den får inte koka. Låt svalna.

  5. Rör i rödlök, och gelatinblandning och peppar i smeten. Smaka av med salt.

  6. Bred ut fyllningen över bottnen. Låt tårtan stelna i kylen minst 4 timmar. Garnera vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Caroline Hofberg Foto: Ove Lindfors

Recept från Mitt kök