Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hummussoppa med jordnötter och yoghurt

Kikärter på burk är bra att ha i skafferiet. Den som har tid kan koka en stor sats kikärter, dela den i mindre portioner och förvara i frysen. 

Hummussoppa med jordnötter och yoghurtHummussoppa med jordnötter och yoghurtHummussoppa med jordnötter och yoghurt

Ingredienser

  • 1lök- gul
  • 2potatisar
  • 1 mskolivolja
  • 2,5 tärningarhönsbuljong
  • 1,2 lvatten
  • 2 burkarkikärter- (à 400 g)
  • 1 mskjordnötssmör
  • 1 mskcitron- pressad

Garnering

  • 4 mskjordnötter- grovhackade
  • 3 mskkoriander- hackad

Tillbehör

  • 4 mskyoghurt- mild naturell
  • 4 skivorbröd- rostat

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Skala och skär potatisarna i små bitar. Fräs lök och potatis i olja i en gryta ca 3 minuter. Smula över buljongtärningarna och rör om så att allt blandas. Tillsätt vattnet och koka under lock tills potatisen är mjuk, ca 10 min.

  2. Låt kikärterna rinna av. Blanda ner dem och jordnötssmöret i grytan. Låt koka ytterligare ca 5 min. Mixa soppan grovt med mixerstav. Smaka av med citronsaft.

  3. Garnera med nötterna blandade med persiljan. Servera med yoghurt och bröd.

Vad tyckte du om receptet?

Ca 440 kcal 

per portion 17 g fett 17 g protein 

51 g kolhydrater