Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Att laga mat i säsong är oftast det mest prisvärda alternativet. Ugnsbaka dina favoritrotfrukter och servera dem med en len och krämig hummus och lite knapriga frön så fyller du kroppen med bra näring.
Sätt ugnen på 200°. Skala och skär rotfrukterna i stavar eller i klyftor så att de bli ungefär lika stora. Lägg dem på en plåt och ringla över olja. Krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen i 20–25 min.
Hummus: Spola av kikärterna med kallt vatten och låt dem rinna av.
Skala vitlöken. Mixa kikärter, vitlök, tahini och spiskummin. Smaka av med citronsaft och krydda med salt. Späd med lite vatten om hummusen känns för tjock.
Frömix: Rosta fröna i en torr stekpanna på medelvärme tills de börjar få lite färg. Häll över fröna på ett fat.
Ört- och vitlöksolja: Skala vitlöken. Mixa olja, vitlök, rosmarin och honung. Krydda med salt och peppar.
Fördela hummusen på tallrikar. Toppa med de rostade rotfrukterna. Ringla över örtolja och strö över
rostade frön och färska örter.