Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Uppgradera hummusen! Vill du göra det enkelt så köper du färdig hummus i -butik och toppar med avokadosallad. Sumak finns bland annat i påse av märket Sevan eller från Mill & Mortar. Det är ett härligt syrligt pulver gjort av torkade röda bär från en buske eller träd som heter just sumak.
Häll av och skölj kikärterna i kallt vatten. Låt rinna av. Skala vitlöksklyftorna.
Lägg kikärter och tahini i en matberedare. Riv eller pressa i vitlöksklyftorna. Häll i vatten och citronsaft. Mixa tills hummusen är helt slät och krämig, tillsätt eventuellt lite mer -vatten. Krydda med spiskummin, salt och peppar.
Sallad: Skala och finstrimla löken. Blanda löken med olja och citronsaft.
Halvera, gröp ur och tärna avokadon. Repa och hacka koriandern. Rör ner avokado och koriander i löken och krydda med flingsalt.
Bred ut hummusen på ett fat och forma en grop i mitten. Fyll gropen med avokadosallad. Ringla över olja och strö över sumak.