Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hummus med avokado och sumak

Uppgradera hummusen! Vill du göra det enkelt så köper du färdig hummus i -butik och toppar med avokadosallad. Sumak finns bland annat i påse av märket Sevan eller från Mill & Mortar. Det är ett härligt syrligt pulver gjort av torkade röda bär från en buske eller träd som heter just sumak.

Hummus med avokado och sumak
Hummus med avokado och sumak
Hummus med avokado och sumak
Hummus med avokado och sumak. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 förpkikärter- kokta (à 380 g)
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 dltahini (sesampasta)
  • 5 mskvatten
  • 4 mskcitron- pressad
  • 1 tskspiskummin- mald
  • 1 tsksalt
  • 2 krmnymald svartpeppar

Avokadosallad

  • 1avokado
  • 1bananschalottenlök
  • 2 mskolivolja
  • 1 mskcitron- pressad
  • 0,5 krukakoriander
  • 1 tskflingsalt

Garnering

  • 2 mskolivolja
  • sumak

Gör så här

  1. Häll av och skölj kikärterna i kallt vatten. Låt rinna av. Skala vitlöksklyftorna.

  2. Lägg kikärter och tahini i en matberedare. Riv eller pressa i vitlöksklyftorna. Häll i vatten och citronsaft. Mixa tills hummusen är helt slät och krämig, tillsätt eventuellt lite mer -vatten. Krydda med spiskummin, salt och peppar.

  3. Sallad: Skala och finstrimla löken. Blanda löken med olja och citronsaft.

  4. Halvera, gröp ur och tärna avokadon. Repa och hacka koriandern. Rör ner avokado och koriander i löken och krydda med flingsalt.

  5. Bred ut hummusen på ett fat och forma en grop i mitten. Fyll gropen med avokadosallad. Ringla över olja och strö över sumak.

Vad tyckte du om receptet?