Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hummus med färsk ingefära

Det finns många olika recept på hummus, men det speciella med detta är att den är smaksatt med färsk ingefära. Det passar lika bra att servera hummusen som dip till olika slags grönsaker, som pålägg eller till pasta eller bulgur. Tahini är en sesampasta som finns i välsorterade livmedelsbutiker.

Hummus med färsk ingefära
Hummus med färsk ingefära
Hummus med färsk ingefära
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 mskolivolja
  • 1vitlöksklyfta
  • 1citron- rivet skal och saft
  • 2 tsksesamfrö
  • 10 gingefära- färsk bit
  • 2 tskäppelcidervinäger
  • 1 msktahini (sesampasta)
  • 410 gkikärter
  • 0,5 dlnaturell lättyoghurt

Gör så här

  1. Spola av kikärterna i kallt vatten och låt rinna av. Skala ingefära och vitlök.

  2. Mixa kikärter, ingefära, vitlök, citronsaft och citronskal, olivolja, tahini, äppelcidervinäger och hälften av sesamfröna till en slät röra.

  3. Rör i yoghurten och smaka av med salt och peppar.

  4. Häll upp hummusen i en skål och strö över resterande sesamfrön.

Vad tyckte du om receptet?