Hummus, kikärtsröra, är ett perfekt tillbehör till det mesta. Servera gärna hummus som dipp till grönsaksstavar och pitabröd. Men hummus passar också till allt från grillat till falafel. Den kan stå färdig i kylen ca 6 timmar före servering.
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
2 burkarkikärter- kokta (à 400 g)
2vitlöksklyftor
2 msktahini (sesampasta)- (sesampasta)
4 mskolivolja
0,5 dlvatten
1,5 mskcitron- pressad
1 tsksalt
0,5 tskspiskummin- mald
2 krmkoriander- mald
2 krmsvartpeppar- nymald
Garnering
bladpersilja
Gör så här
Häll av kikärterna och skölj dem i kallt vatten.
Mixa kikärterna med tahini, skalad vitlök, 2 msk olja, vatten, citronsaft, salt, spiskummin, koriander och peppar till en slät smet. Mixa gärna lite länge så den blir extra krämig och len.
Lägg hummusen i en skål och ringla över 2 msk olja. Garnera med persilja.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,9 · 40 röster)
Vad är hummus?
Hummus är en arabisk dipprätt som äts med bröd, grönsaker och sallad. Den görs på kokta kikärter men tycker du bättre om andra bönor kan du ta dem.
Så varierar du din hummus
Gör en hummus med pestosmak genom att tillsätta extra vitlök och basilika. Curry smakar mycket spiskummin och kan också vara väldigt gott i hummus. Se recept längre ner.
Vad äter man till hummus?
Hummus passar bra till mycket. Servera gärna hummus som dipp till grönsaksstavar och pitabröd. Men hummus passar också till allt från grillat till falafel.