Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hummertacos

Recept på hummertacos. Hummerröran blir godast när den görs samma dag.

HummertacosHummertacosHummertacos
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1hummer- (ca 550 g)
  • 100 grödkål
  • 1 krukakoriander
  • 0,5lime
  • 1 dlmajonnäs
  • 0,5 dlgräslök- hackad
  • 1 krmtabasco
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald
  • 4tortillabröd- små, mjuka

Gör så här

  1. Halvera humrarna och ta ut köttet. Spara köttet från klorna till garnering, skär övrigt kött i små bitar.

  2. Finstrimla kålen. Hacka koriandern, spara lite till garnering. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft.

  3. Blanda hummer, kål, koriander, majonnäs och gräslök. Krydda med tabasco, salt och peppar.

  4. Grilla bröden på båda sidor i en het grillpanna. Fördela röran på bröden och garnera med hummerklo och koriander.

Vad tyckte du om receptet?