Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Hummersoppa är för många lika synonymt med nyårsafton som sill med julafton. I år vill vi rekommendera en hummersoppa som får syra och fräschör av citron och sparris – perfekt efter den bastanta julmaten!
Hetta upp en kastrull med smör och fräs löken i några minuter utan att den tar färg.
Häll i fond och vin, låt det koka ned tills hälften av vätskan återstår.
Tillsätt mjölk och grädde och låt soppan koka sakta i 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och ev mer fond.
Du kan också smaksätta soppan med konjak, sherry eller madeira.
Topping: Skiva sparrisen tunt och häll över olja och vinäger, krydda med salt och peppar.
Låt sparrisen råmarinera ca 15 minuter innan servering.
Vispa ihop crème fraiche med citron och smaka av med salt och peppar.
Servering: Mixa och sila soppan, servera den i varma tallrikar. Toppa med hummer, råmarinerad sparris och citronfraiche.