Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Hummersoppan serveras i små koppar på samma tallrik som skaldjur och såser.
Fond: Ta ut köttet ur humrarna och skär det i bitar. Skala räkorna. Låt stå kallt. Krossa skalen på humrarna. Hetta upp olja i en stor kastrull. Fräs skalen under omrörning så att de blir torra och inte brända, ca 5 min.
Skala och fintärna rotsellerin. Ansa och finhacka fänkålen. Skala och finhacka löken. Blanda ner rotselleri, fänkål och lök i kastrullen och fräs ytterligare ca 3 min. Tillsätt vermouth, vatten och tomatpuré. Låt fonden sjuda utan lock ca 40 min. Sila genom finmaskig sil.
Soppa: Smält smör i en kastrull och rör ner mjöl. Vispa ner hummerfonden, vermouth, tomatpuré och salt. Låt soppan sjuda ca 10 min.
Kantskär brödet och skär det i trekanter. Stek bröden gyllenbruna i smör och dill.
Vispa grädden luftig till soppan och rör ner den strax före servering. Servera med smörstekt toast.