Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hummersnittar med löjromsmajonnäs och sparris

Recept på hummersnittar med löjromsmajonnäs och sparris. Lyxiga smaker och elegant upplagt, men ändå enkel tillagning. Majonnäsen håller två veckor i kylen.

Hummersnittar med löjromsmajonnäs och sparris
Hummersnittar med löjromsmajonnäs och sparris
Hummersnittar med löjromsmajonnäs och sparris
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 2humrar- (à ca 350 g)
  • 0,5surdegsbaguette
  • 2 mskrapsolja
  • 50 glöjrom
  • 1 knippagrön sparris- (250 g)

Majonnäs

  • 1äggula
  • 1 tskdijonsenap
  • 0,5 mskvitvinsvinäger
  • 1 litenvitlöksklyfta
  • 2,5 dlrapsolja
  • 0,5 tsksalt

Garnering

  • 50 glöjrom
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Majonnäs: Blanda äggula, senap, vinäger och pressad vitlök. Häll i oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle under konstant vispning tills majonnäsen tjocknar. Krydda med salt. Ta undan hälften av majonnäsen.

  2. Halvera humrarna på längden. Plocka ut stjärtköttet och dra bort den svarta strängen. Skiva köttet. Knäck klorna och pilla ut köttet. Skär det i mindre bitar.

  3. Sätt ugnen på 225 grader. Skär brödet i skivor. Lägg brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med olja. Rosta mitt i ugnen ca 6 min, tills de fått fin färg. Låt kallna på galler.

  4. Vänd ner löjrommen i majonnäsen.

  5. Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Koka sparrisen i lätt-saltat vatten ca 3 min. Spola av med kallt vatten. Halvera sparrisen på längden och skär dem mitt itu.

  6. Toppa bröden med löjroms-majonnäs, hummer och sparris. Garnera med löjrom och strö över peppar. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?