Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hummerskagen med klassiska tillbehör


Älskad skaldjursröra som blir extra nyårslyxig med hummer.

Hummerskagen med klassiska tillbehör
Hummerskagen med klassiska tillbehör
Hummerskagen med klassiska tillbehör

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2humrar- kokta, à cirka 400 g styck
  • 4 mskmajonnäs
  • 2 mskcrème fraiche
  • 2 tskpepparrot- riven
  • 4 tskrödlök- hackad
  • 2 mskdill- hackad
  • 0,5 krmcajennepeppar
  • flingsalt


Till servering:


  • 4formbröd
  • smör
  • 100 glöjrom
  • rödlök- hackad
  • citronklyftor
  • dill

Gör så här

  1. Klyv hummern. Knäck klorna. Skär hummerköttet i små bitar, till cirka 2 dl kött. Spar klorna till garnering.

  2. Blanda hummer, majonnäs, crème fraiche, pepparrot, lök, dill och peppar. Smaka av med salt.

  3. Kantskär brödet och skär på diagonalen. Stek i smör.

  4. Vid servering: Lägg upp hummerröran och löjrom på en tallrik. Strö över en aning hackad rödlök. Lägg på brödet, en citronklyfta och dill.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: Här hittar du alla recept du behöver för att laga en perfekt nyårsmiddag

Recept från Mitt kök