Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hummerskagen med klassiska tillbehör

En festligare förrätt än denna får en leta efter! Krämig hummerröra och löjrom tillsammans med smörstekt bröd är ljuvligt gott.

Hummerskagen med klassiska tillbehör
Hummerskagen med klassiska tillbehör
Hummerskagen med klassiska tillbehör
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2humrar- kokta, à cirka 400 g
  • 4 mskmajonnäs
  • 2 mskcrème fraiche
  • 2 tskpepparrot- riven
  • 4 tskrödlök- hackad
  • 2 mskdill- hackad
  • 0,5 krmcajennepeppar
  • flingsalt

Till servering

  • 4formbröd
  • smör
  • 100 glöjrom
  • rödlök- hackad
  • citronklyftor
  • dill

Gör så här

  1. Klyv hummern. Knäck klorna. Skär hummerköttet i små bitar, till cirka 2 dl kött. Spara klorna till garnering.

  2. Blanda hummer, majonnäs, crème fraiche, pepparrot, lök, dill och peppar. Smaka av med salt.

  3. Kantskär brödet och dela på diagonalen. Stek i smör.

  4. Vid servering: Lägg upp ­hummerröran och löjrom på en tallrik. Strö över en lite hackad rödlök. Lägg på brödet, en citronklyfta och dill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök