Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hummersill

Recept på hummersill. Krämig sås med hummerfond, sherry och cayenne sätter smak på sillen.

Hummersill
Hummersill
Hummersill
Garnera sillen med dill. Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 2 förp5-minuterssill- (à 420 g)
  • 0,5gul lök
  • 5 dlcrème fraiche
  • 0,75 dlhummerfond- konc
  • 0,5 dlchilisås
  • 1 msksherry- torr
  • 1 krmcayennepeppar
  • 0,5 dldill- finhackad

Garnering

  • dill

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av. Blanda crème fraiche, hummerfond, chilisås, sherry och cayennepeppar.

  2. Skär sillfiléerna i bitar och lägg dem i såsen. Låt stå i kylen 1 dygn.

  3. Skala och finhacka löken. Blanda ner lök och dill i sillen strax före servering.  Garnera med dill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Henrik Eriksson Falkman