Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Himmelsk sås som passar på en riktigt fin middag och till de flesta fisk- och skaldjursrätter. Lyxigast blir den förstås om den kokas på hummerskal men med kräftskal eller räkskal blir det en god skaldjurssås.
Fräs skal, lök, tomatpuré, morot, lagerblad och fänkålsfrön i olja i en kastrull på hög värme i cirka 4 minuter.
Tillsätt tomater, konjak, vatten, vin och grädde. Koka upp och låt sjuda i cirka 15 minuter. Rör om då och då.
Sila såsen och koka ihop tills cirka hälften återstår. Smaka av med salt.
Red av med majsena utrört i lite kallt vatten och låt såsen koka upp igen.
Vispa eller mixa ner smör med en mixerstav.
Recept från Mitt kök