Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hummersallad med citronmajonnäs

Recept på hummersallad med citronmajonnäs. Fryst hummer blir bäst om den får tina i kylskåp under natten.

Hummersallad med citronmajonnäs
Hummersallad med citronmajonnäs
Hummersallad med citronmajonnäs
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 4humrar- kokta
  • 12morötter- späda eller minimorötter
  • 4 mskdill- plockad
  • 1 krukakörvel
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Hummergelé

  • 4gelatinblad
  • 2 dlhummerbuljong- (fond + vatten)

Citronmajonnäs

  • 1äggula
  • 1 tskdijonsenap
  • 0,5citron- skal och saft (ca 2 msk)
  • 1,5 dlrapsolja
  • 2 krmsalt
  • 1 krmströsocker

Gör så här

  1.  Börja med gelén. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp buljongen. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i buljongen. Häll upp i en form och låt stelna i kylen ca 1 timme. Skär gelén i kuber.

  2. Majonnäs: Vispa äggula, senap, citronsaft och -skal fluffigt. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle. Smaka av med salt och socker.

  3. Klyv hummern på längden och plocka ut köttet. Skala och skär morötterna i fjärdedelar på längden. Förväll dem ca 2 min i lättsaltat vatten.

  4. Fördela hummer, morötter,  örter och gelé på tallrikarna vid servering. Klicka på majonnäsen och vrid över svartpeppar. Servera gärna med rostat bröd.

Vad tyckte du om receptet?