Recept av Lars Ekberg, Mathias Nilsson & Ulf Wagner
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på en lyxig skaldjurssallad med gott crunch från bacon, sultanrussin och nötter.
Dressing: Lägg det hela ägget i kokande vatten och koka 3 min. Knäck skalet på ägget och gröp ur inkråmet i en skål. Tillsätt äggula, senap och vinäger. Tillsätt de båda oljesorterna droppvis under mixning med mixerstav. Skala och riv i vitlöken. Blanda i ost, gräslök och schalottenlök. Krydda med salt och peppar.
Skär bacon och bröd i små tärningar. Knaperstek baconet. Stek brödet ljusbrunt i olja och smör till knapriga krutonger. Rosta nötterna i en torr stekpanna på medelstark värme.
Klyv hummern på längden med en vass kniv. Plocka bort den skalliknande magsäcken som finns framtill i varje halva. Ta ut allt kött, rommen och smöret som sitter i främre delen av halvan. Knäck klor och leder med baksidan av en kraftig kniv eller med nötknäppare. Ta ut klorna hela. Skala och ta köttet ur havskräftornas stjärtar och klor. Skala räkorna.
Blanda salladen med 1 msk av dressingen. Lägg salladen på tallrikar. Toppa med skaldjur, bacon, krutonger, nötter och russin. Garnera med lite av dressingen och servera resten vid sidan om.
Recept av Lars Ekberg, Mathias Nilsson & Ulf Wagner