Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hummerdipp med knapriga papadam

Recept på hummerdipp med knapriga papadam. Papadam är ett tunt bröd som ”fluffar upp sig” i ugnen eller mikron. Brödet görs på rismjöl, kikärtsmjöl eller linsmjöl.

Hummerdipp med knapriga papadamHummerdipp med knapriga papadamHummerdipp med knapriga papadam
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1hummer- kokt
  • 1 mskrapsolja
  • 2 dlvatten
  • 200 gfärskost- naturell
  • 1 dlyoghurt- turkisk
  • 0,5 dldill- hackad
  • 2 krmdillfrön- stötta
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmcayennepeppar
  • 6papadam

Gör så här

  1. Skala hummern men spara skalet. Finhacka hummerköttet  och lägg det i kylen.

  2. Fräs hummerskalet i olja i en kastrull ca 5 min. Häll över vattnet och koka utan lock ca 15 min. Sila bort skalen och koka ihop buljongen tills ca 1 tsk återstår. Låt kallna.

  3. Blanda färskosten med yoghurt, dill och dillfrön. Smaksätt med hummerbuljongen och krydda med salt och peppar. Vänd ner hummerköttet.

  4. Papadam: Grädda enligt förpackningens anvisning.

  5. Bryt papadam i bitar och servera till hummerdippen.

Vad tyckte du om receptet?