Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på hummerdipp med knapriga papadam. Papadam är ett tunt bröd som ”fluffar upp sig” i ugnen eller mikron. Brödet görs på rismjöl, kikärtsmjöl eller linsmjöl.
Skala hummern men spara skalet. Finhacka hummerköttet och lägg det i kylen.
Fräs hummerskalet i olja i en kastrull ca 5 min. Häll över vattnet och koka utan lock ca 15 min. Sila bort skalen och koka ihop buljongen tills ca 1 tsk återstår. Låt kallna.
Blanda färskosten med yoghurt, dill och dillfrön. Smaksätt med hummerbuljongen och krydda med salt och peppar. Vänd ner hummerköttet.
Papadam: Grädda enligt förpackningens anvisning.
Bryt papadam i bitar och servera till hummerdippen.