Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hummerceviche med mango

Ingen nyår utan hummer. Men man behöver inte köpa den allra dyraste varianten. Den här fräscha hummersalladen har exotisk smak av ceviche, och det fungerar alldeles utmärkt att använda fryst hummer. Men tänk då på att fryst hummer oftast är mindre än den färska, så titta på vikten.

Hummerceviche med mangoHummerceviche med mangoHummerceviche med mango
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2 sthumrar- à ca 400 g
  • 12 stmango
  • 2 sttomater
  • 1 ströd chili
  • 2 stsalladslökar
  • 1 dlkoriander- hackad, ca
  • 1lime- saft
  • 2 tskolivolja
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 1 stavokado

Till garnering

  • salladsblad- t ex hjärtsallad
  • limeklyftor
  • koriander

Gör så här

  1. Klyv humrarna och knäck klorna. Skär hummerköttet i mindre bitar. Förvara i kylen.

  2. Skala och tärna mangon, det ska bli cirka 200 g mangokött.

  3. Dela tomaterna, skrapa ur kärnorna och skär i klyftor. Skär bort skalet med kniv och fintärna tomatköttet.

  4. Hacka chilin, behåll gärna lite kärnor för sting i smaken.

  5. Strimla löken.

  6. Blanda mango, tomat, chili, lök, koriander, lime, olivolja, salt och peppar. Låt smakerna mogna i kylen.

  7. Skär avokadon i tärningar.

  8. Vänd ner hummer och avokado i salladen precis vid servering.

  9. Lägg upp i glas eller skålar med salladsblad.

  10. Garnera med lime och koriander.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Caroline Hofberg (carolineikoket.com), Foto: Ove Lindfors

Recept från Mitt kök