Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Hummersoppa hör nyår till och det finns mängder av goda recept. Här har vi spetsat med både konjak och portvin.
Tina hummern. Klyv den och plocka ur köttet i stjärt och klor. Förvara köttet i kylskåp till servering. Ta bort magsäcken som sitter vid huvudet och spola av skalen.
Skala och tärna selleri, morot, fänkål och lök. Finhacka vitlöken. Fräs grönsakerna i smöret cirka 5 minuter.
Tillsätt hummerskal, tomatpuré, kryddor och vitlök. Fräs 5 minuter till.
Häll i konjak, portvin, vitt vin och vatten. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter. Dra av fonden från plattan och låt dra i minst 30 minuter.
Blanda i hälften av grädden och låt sjuda i 10 minuter. Sila soppan.
Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och rör ner redningen i soppan. Låt soppan koka upp. Smaka av. Salta.
Tärna hummerköttet och vänd ner i det soppan precis före servering. Köttet ska bara bli varmt, inte koka för då blir det segt.
Vispa resten av grädden. Servera i små koppar eller glas, med en liten klick vispad grädde. Pudra över lite paprikapulver och garnera med dill.
Recept från Mitt kök