Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hummercappucino

Hummersoppa hör nyår till och det finns mängder av goda recept. Här har vi spetsat med både konjak och portvin.

Hummercappucino
Hummercappucino
Hummercappucino
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 2 sthumrar- (frysta går bra)
  • 1,5 stmorot
  • 1 stgul lök
  • 75 grotselleri
  • 1 stvitlöksklyfta
  • 50 gsmör
  • 1 msktomatpuré
  • 0,5 tskcurry
  • 2,5 mskkonjak
  • 0,5 dlrött portvin
  • 3 dlvitt vin- torrt
  • 5 dlvatten
  • 3 dlgrädde
  • 2 tskMaizenamjöl- majsstärkelse
  • 0,5 tsksalt

Gör så här

  1. Tina hummern. Klyv den och plocka ur köttet i stjärt och klor. Förvara köttet i kylskåp till servering. Ta bort magsäcken som sitter vid huvudet och spola av skalen.

  2. Skala och tärna selleri, morot, fänkål och lök. Finhacka vitlöken. Fräs grönsakerna i smöret cirka 5 minuter.

  3. Tillsätt hummerskal, tomatpuré, kryddor och vitlök. Fräs 5 minuter till.

  4. Häll i konjak, portvin, vitt vin och vatten. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter. Dra av fonden från plattan och låt dra i minst 30 minuter.

  5. Blanda i hälften av grädden och låt sjuda i 10 minuter. Sila soppan.

  6. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och rör ner redningen i soppan. Låt soppan koka upp. Smaka av. Salta.

  7. Tärna hummerköttet och vänd ner i det soppan precis före servering. Köttet ska bara bli varmt, inte koka för då blir det segt.

  8. Vispa resten av grädden. Servera i små koppar eller glas, med en liten klick vispad grädde. Pudra över lite paprikapulver och garnera med dill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök