Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hummeraladåb med vattenkrasse och dillmajonnäs

Rätten går bra att förbereda, men tänk på att skaldjur är en känslig råvara. Den bör inte stå färdig mer än ett dygn i kylen. Vi lagade dem i små muffinsformar i silikon.

Hummeraladåb med vattenkrasse och dillmajonnäsHummeraladåb med vattenkrasse och dillmajonnäsHummeraladåb med vattenkrasse och dillmajonnäs
Hummeraladåb med vattenkrasse och dillmajonnäs Foto: Charlie Drevstam

Hummeraladåb med vattenkrasse

  • 2humrar- (à ca 350 g)
  • 1 dlvatten
  • 0,2fiskbuljongtärning- eller 1/2 msk konc fiskfond
  • 1 dlvitt vin- torrt
  • 3gelatinblad
  • 1 mskgräslök- finhackad

Dillmajonnäs

  • 2 dldill- löst packad
  • 1,5 dlmajonnäs- Hellmans

Garnering

  • dill
  • gräslök
  • ätliga blommor- t.ex penséer

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Värm vatten, buljongtärning och vin. Ta upp och smält gelatinbladen i blandningen.

  2. Plocka köttet ur humrarna och skär det i bitar. Blanda hummerkött och gräslök.

  3. Skölj fyra muffins- eller små  timbalformar med kallt vatten. Fyll dem med hummer och häll på den ljumma vingelén. Låt stelna i kylen ca 1 timme.  Mixa dillen med lite av majonnäsen och blanda ner i resten av majonnäsen.

  4. Stjälp försiktigt upp aladåberna, doppa eventuellt formarna i hett vatten så lossnar de lättare. Garnera med dill, gräslök och blommor. Servera med såsen.

Vad tyckte du om receptet?