Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lyxigt fredagsgott blir det med gratinerad hummer. Här är en riktig favorit!
Sätt ugnen på 250° och grill. Dela humrarna på längden. Ta ut hummerköttet ur skalen och knäck klorna, skär köttet i cm-stora bitar. Sätt in skalen i kylen under tiden.
Skala och hacka schalottenlöken. Ansa champinjonerna och hacka dem grovt. Stek lök och svamp i olja. Pudra över mjöl. Häll på vin och grädde och rör om. Koka upp stuvningen.
Hacka tomaterna och rör ner i stuvningen. Tillsätt persilja, konjak, senap, salt och tabasco. Koka upp och låt svalna något. Blanda ner hummerköttet i stuvningen.
Lägg hummerskalen på en plåt och fördela stuvningen i skalen. Strö över osten och gratinera mitt i ugnen, ca 5 min, tills humrarna fått en fin, gyllenbrun färg. Garnera med dill och servera genast med bröd till.