Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på hummer- och kronärtskockslyx. Lägg blandningen på smördegen strax före servering för att den ska hålla sig spröd.
Kronärtskocksbottnar: Bryt av stammen och halvera kronärtskockorna. Dra bort blad och skägget. Koka bottnarna mjuka i vin, citronsaft, vatten, olivolja och salt 20-30 min. Låt svalna i lagen. Ställ kallt.
Crunch: Grovhacka och stek kavring, kummin och fänkål knaprigt i smör. Låt kallna. Mixa eller stöt i mortel.
Sätt ugnen på 200°. Kavla ut smördegsplattorna till en platta som är 20 x 12 cm. Dela varje platta i 10 bitar. Nagga med gaffel och pensla med äggula. Grädda mitt i ugnen 8-10 min.
Dela humrarna på längden. Ta hummerköttet ur klor och stjärt. Skär i bitar. Lägg 20 lite finare bitar åt sidan och grovhacka resten. Ställ kallt.
Ta kronärtskocksbottnarna ur lagen. Skär 20 lite finare bitar av kronärtskocksbottnarna och grovhacka resten.
Blanda hackat hummerkött och kronärtskocksbottnar med majonnäs, dill, citronskal och salt.
Fördela hummerblandningen på smördegen. Garnera med hummer, kronärtskocka, crunch, citronskal och dill.