Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Huevos rancheros

Starta dagen med bönor, ägg och hetta. Huevos rancheros är en mexikansk rätt som ofta serveras som frukost. 

Huevos rancheros
Huevos rancheros
Huevos rancheros
Foto: Emma Eriksson

Ingredienser

  • 2avokador- mogna
  • 4tortillabröd- små, mjuka
  • 4ägg
  • 2 krmsalt

Mosade bönor

  • 1 förpbönor- blandade (ca 380 g)
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 mskolivolja
  • 1 tskspiskummin- mald
  • 1 tskkoriander- mald
  • 1 dlvatten
  • 1 krmsalt

Tomatsalsa

  • 3tomater- mogna
  • 2salladslökar
  • 3 mskkoriander- hackad
  • 1 krmchiliflakes
  • 1 krmsalt

Garnering

  • 1 krukakoriander
  • flingsalt
  • chiliflakes

Gör så här

  1. Mosade bönor: Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Skala och hacka vitlöken. Fräs den i olja på medelvärme med spiskummin och koriander tills den är mjuk.

  2. Tillsätt bönorna och fräs dem hastigt samtidigt som de mosas lätt med en gaffel. Häll över vattnet och rör om så det blir lite såsigt. Krydda med salt.

  3. Salsa: Mixa alla ingredienser till salsan i en matberedare.

  4. Skär avokadon i skivor. Värm bröden i en torr stekpanna ca 2 min. Stek äggen och krydda med salt.

  5. Fördela bönorna på bröden. Lägg på ägg och avokado och toppa med salsa och korianderblad. Strö på lite flingsalt och chiliflakes. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?