Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på huevos estrellados med stekt potatis. Denna rätt hittar man ofta på tapasbarerna i Spanien. Den fungerar bra som både brunch och lunch. Ägget ska stekas med gulan lös, då den ska blandas med potatisen.
Skrubba och skölj potatisen noga. Skär potatisen i skivor och därefter i strimlor.
Stek potatisen i en stor stekpanna i 0,5 dl olja tills potatisen är mjuk och har fått fin färg, i ca 5 min. Krydda med 0,75 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg potatisen på hushållspapper för att rinna av.
Stek padrones i 2 msk olja på högsta värme tills de fått ordentligt med färg. Strö över flingsalt. Lägg dem på ett fat.
Stek äggen i 1 msk olja i medelvarm panna, låt gulan vara lös. Krydda med 2 krm salt.
Fördela den stekta potatisen på tallrikar. Lägg på äggen.
Garnera med skinkskivor och servera med padrones.