Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hovmästarsås - krämigt god sås till fisk och skaldjur

En hovmästarsås med extra allt och som passar till gravad lax. Hemligheten i den goda umamismaken är kaffe och soja.

Hovmästarsås - krämigt god sås till fisk och skaldjur
Hovmästarsås - krämigt god sås till fisk och skaldjur
Hovmästarsås - krämigt god sås till fisk och skaldjur
Foto: Katja Ragnstam

Ingredienser

  • 0,5citron
  • 2,5 mskdijonsenap
  • 1 mskhonung
  • 2 tskmirin
  • 2 dlrapsolja
  • 1 mskjapansk soja
  • 1 mskbryggkaffe- kallt
  • 0,5 tsksalt
  • 20 gdill

Gör så här

  1. Pressa saften ur citronen. Vispa ihop citronsaft, senap, honung och mirin i en stor bunke, gärna en köksassistent. Tillsätt oljan, lite i taget, i en tunn stråle tills det -binder och blir en tjock sås. Smaksätt med soja, kaffe och salt.

  2. Hacka dillen och vänd ner i såsen.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: