Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hovmästarsås

Klassiskt recept på hovmästarsås. Den här gravlaxsåsen med massor av färsk dill är ett måste till högtidsbordet! Ställ gärna vispskålen på en fuktig trasa, så står den stadigare.

HovmästarsåsHovmästarsåsHovmästarsås
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 1 dlsenap- stark söt
  • 1äggula
  • 2 mskströsocker
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmvitpeppar- mald
  • 2 tskvitvinsvinäger
  • 1 dlrapsolja
  • 1 dldill- hackad

Gör så här

  1. Blanda senap, äggula, socker, salt, peppar och vinäger i en skål.

  2. Tillsätt oljan, först droppvis, under ständig vispning. Blanda till sist i dillen. Ställ kallt fram till servering.

  3. Hovmästarsås passar perfekt till gravad lax (se recept här!)

Vad tyckte du om receptet?