Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Hovdessert med After Eight är en variant på den klassiska marängsvissen, här med choklad- och mintsmak.
Sätt ugnen på 100°. Vispa äggvitorna ca 2 min. Tillsätt ättikan och fortsätt att vispa. Tillsätt sockret, lite i taget, och vispa tills smeten är fast och blank. Blanda i vaniljsockret.
Lägg smeten i en spritspåse med tyll och spritsa maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda marängerna mitt i ugnen ca 2 timmar. Låt kallna på galler.
Grovhacka After Eight-plattorna. Lättvispa grädden. Blanda grädden med mintchokladen.
Varva maränger, mintchokladgrädde och glass i en skål eller i glas. Ringla chokladsås över och servera. Garnera med mynta.