Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hovdessert med After Eight  

Hovdessert med After Eight är en variant på den klassiska marängsvissen, här med choklad- och mintsmak.

Hovdessert med After Eight  Hovdessert med After Eight  Hovdessert med After Eight  
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 3äggvitor
  • 1 krmättiksprit- (12 %)
  • 2 dlströsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 10 plattorAfter Eight
  • 3 dlvispgrädde
  • 4 dlvaniljglass
  • 0,5 dlchokladsås

Garnering

  • mynta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Vispa äggvitorna ca 2 min. Tillsätt ättikan och fortsätt att vispa. ­Tillsätt sockret, lite i taget, och vispa tills ­smeten är fast och blank. Blanda i vaniljsockret.

  2. Lägg smeten i en spritspåse med tyll och spritsa maränger på en plåt med bakplåts­papper. Grädda marängerna mitt i ugnen ca 2 timmar. Låt kallna på galler.

  3. Grovhacka After Eight-plattorna. Lättvispa grädden. Blanda grädden med mintchokladen.

  4. Varva maränger, mintchokladgrädde och glass i en skål eller i glas. Ringla chokladsås över och servera. Garnera med mynta.

Vad tyckte du om receptet?

Fler lyxiga desserter: