Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hot tuna melt

Hot tuna melt är frasiga bröd fyllda med krämig tonfisk. Sötpotatispommes är en rolig och bra nyhet i frysdisken.

Hot tuna meltHot tuna meltHot tuna melt
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 burkartonfisk- i vatten (à 200 g)
  • 2 dlcrème fraiche- lätt med paprika och chili
  • 8 skivorsurdegsbröd- av fullkornstyp
  • 1 dlsmörgåsgurka- skivad
  • 4 skivorost- gärna cheddar
  • smör
  • salt

Tillbehör

  • 1 påsesötpotatispommesstrips- (450 g)
  • 70 gsalladsmix
  • 250 gkörsbärstomater

Gör så här

  1. Tillaga sötpotatisstripsen enligt anvisning på förpackningen.

  2. Häll av vattnet från tonfisken. Rör ihop tonfisk, crème fraiche och 2 krm salt. Fördela röran över 4 brödskivor. Toppa med gurka och ost. Lägg en skiva bröd över.

  3. Stek bröden i medelvarm panna i 2 msk smör eller i smörgåsjärn tills osten smält och brödet blivit frasigt.

  4. Servera toasten med strips, sallad och tomater.

Vad tyckte du om receptet?

Få enkla och varierade middagstips - signa upp dig på vårt nyhetsbrev

Matinspiration för hela veckan! Vi ger den perfekta hjälpen till dig som vill ha enkla och varierade middagstips. Här får du menyer speciellt framtagna med Allt om Mat:s testade recept som är anpassade efter säsongens bästa råvaror.

Signa upp dig på nyhetsbrevet här!