När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
2 burkartonfisk- i vatten (à 200 g)
2 dlcrème fraiche- lätt med paprika och chili
8 skivorsurdegsbröd- av fullkornstyp
1 dlsmörgåsgurka- skivad
4 skivorost- gärna cheddar
smör
salt
Tillbehör
1 påsesötpotatispommesstrips- (450 g)
70 gsalladsmix
250 gkörsbärstomater
Gör så här
Tillaga sötpotatisstripsen enligt anvisning på förpackningen.
Häll av vattnet från tonfisken. Rör ihop tonfisk, crème fraiche och 2 krm salt. Fördela röran över 4 brödskivor. Toppa med gurka och ost. Lägg en skiva bröd över.
Stek bröden i medelvarm panna i 2 msk smör eller i smörgåsjärn tills osten smält och brödet blivit frasigt.
Få enkla och varierade middagstips - signa upp dig på vårt nyhetsbrev
Matinspiration för hela veckan! Vi ger den perfekta hjälpen till dig som vill ha enkla och varierade middagstips. Här får du menyer speciellt framtagna med Allt om Mat:s testade recept som är anpassade efter säsongens bästa råvaror.