Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hot pot med ugnsbakade betor och chèvre

Läcker och mättande rätt - perfekt som lunch. Om du vill kan du rosta pinjenötterna i en torr stekpanna innan du strör dem över grytan.

Hot pot med ugnsbakade betor och chèvre
Hot pot med ugnsbakade betor och chèvre
Hot pot med ugnsbakade betor och chèvre
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 6betor- blandade,rödbeta, polkabeta och gulbeta
  • 2 mskolivolja
  • oregano- några kvistar färsk
  • flingsalt
  • 1rödlök
  • 150 gchévre
  • 40 grucola
  • 40 gpinjenötter

Ingefärshonung

  • 2 mskhonung
  • 1 tskvatten
  • 1 tskingefära- riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Tvätta betorna ordentligt och skär av ändarna eller skala dem med en potatisskalare. Skär betorna i centimeterstora tärningar. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olivolja och lägg på oregano och sätt in i ugnen i cirka 15-20 minuter. Vänd på alla bitar efter halva tiden. Ta ut plåten och strö över lite flingsalt.

  3. Skala och strimla rödlöken fint. Lägg upp betorna i en skål, varva med lite chèvre, rödlök och rucola. Servera resten av chèvreosten i en skål bredvid. Strö över pinjenötterna. Blanda honung, vatten och ingefära och ringla över.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök