Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hot pot med kål, frikadeller och pappardelle

Recept på hot pot med kål och frikadeller. Snabblagad soppa som funkar lika bra som bjudmat som till vardagsmiddagen.

Hot pot med kål, frikadeller och pappardelle
Hot pot med kål, frikadeller och pappardelle
Hot pot med kål, frikadeller och pappardelle
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 400 gkorv- färsk t ex salsiccia
  • 2 stjälkarselleri
  • 4vitlöksklyftor
  • 1 mskolivolja
  • 1 krmchiliflakes
  • 2 lvatten
  • 4 tärningarhönsbuljong
  • 250 gpappardelle
  • 700 gsavojkål
  • 1 burkvita bönor- (400 g)

Tillbehör

  • parmesan- riven
  • olivolja

Gör så här

  1. Ta bort skinnet från korven och dela den i mindre bitar. Ansa och strimla sellerin. Skala och skiva vitlöken.

  2. Fräs korven i olja i en stor gryta. Ta upp korven och fräs selleri, vitlök och chiliflakes ca 2 min. Häll över vattnet och tillsätt buljongtärningarna. Koka upp.

  3. Finstrimla kålen. Lägg pastan i grytan och koka tills ca 3 min återstår av koktiden.

  4. Blanda ner kålen och koka ca 2 min. Häll av bönorna och skölj dem i kallt vatten. Lägg dem i soppan.

  5. Servera soppan direkt med riven parmesan och olja.

Vad tyckte du om receptet?