Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Höstsallad med senapsfrövinägrett

Recept på höstsallad med senapsfrövinägrett. En färgsprakande sallad är en bra inledning på middagen. Krutongerna görs av färdig pizzadeg.

Höstsallad med senapsfrövinägrett
Höstsallad med senapsfrövinägrett
Höstsallad med senapsfrövinägrett
Recept på höstsallad med senapsfrövinägrett. Foto: Helen Pé

Ingredienser

  • överbliven pizzadeg från flatbreads
  • 2 mskolivolja
  • 1 tskflingsalt
  • 4sharonfrukter
  • 4avokador
  • 1huvudsallad
  • 150 gsalladsmix- blandad
  • 70 gspenat
  • 0,5 dltranbär- torkade
  • 2 dlnötter- blandade, t ex valnötter och pekannötter

Dressing

  • 1 msksenapsfrön- bruna
  • 0,5 mskdijonsenap
  • 2,5 mskäppelcidervinäger
  • 0,5 mskhonung
  • 1,5 dlolivolja
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Dressing: Rosta senapsfröna ca 1 minut i het panna tills de börjar poppa. Häll i skål och vispa i senap, vinäger, honung, olja, salt och peppar.

  2. Skär resterna av pizzadegen i tärningar. Hetta upp olja i en panna och stek degbitarna tills de fått fin färg. Lägg på hushållspapper och strö över flingsalt.

  3. Skiva sharonfrukterna. Gröp ur och skiva avokadon. Bryt salladen i bitar.

  4. Blanda sallad, spenatblad, sharon, avokado och tranbär i en skål. Vänd ihop med vinägretten och lägg upp på fat. Strö över krutonger och nötter, servera genast.

Vad tyckte du om receptet?