Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Höstsallad med ranchdressing

Servera salladen som förrätt eller som tillbehör till kött, fisk eller fågel.

Höstsallad med ranchdressing
Höstsallad med ranchdressing
Höstsallad med ranchdressing
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 100 gsallad- t ex mâchesallad, spenat, mangoldskott, rucola
  • 250 grödkål
  • 25 grödbetsskott
  • 0,5 dlsolrosfrön
  • 0,5 dlpumpafrön

Ranchdressing

  • 2 dlcrème fraiche
  • 2 mskmajonnäs
  • 1 tsksenap
  • 12vitlöksklyftor
  • 3 mskörter- hackade, t ex timjan, basilika, persilja
  • 2 krmsalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald

Gör så här

  1. Lägg salladen i en stor skål. Hyvla rödkålen tunt, gärna på mandolin. Blanda i kålen i salladen och lägg på rödbetsskotten. Strö över fröna. 

  2. Ranchdressing: Blanda crème fraiche, majonnäs och senap. Skala och finhacka vitlöken. Blanda ner vitlök och örter i såsen och krydda med salt och peppar.

  3. Servera salladen med ranchdressingen.

Vad tyckte du om receptet?