Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Höstsallad med kastanjer och morötter

Höstsallad med kastanjer och morötter är en festlig sallad. Grovt salt gör att kastanjerna inte bränns och håller värmen längre.

Höstsallad med kastanjer och morötter
Höstsallad med kastanjer och morötter
Höstsallad med kastanjer och morötter
Foto: Pernilla Ahlsén

Ingredienser

  • 400 gkastanjer
  • 2 dlsalt- grovt
  • 6morötter
  • 2 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 dlbelugalinser
  • 1granatäpple
  • 8fikon- färska
  • 120 gmâchesallad
  • 1 dlpistaschnötter- skalade

Dressing

  • 1 dlolivolja
  • 1 mskbalsamvinäger
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Använd en liten kniv för att skära ett kryss i toppen på varje kastanj. Häll grovt salt i en ugnssäker form och sätt i kastanjerna. Rosta mitt i ugnen ca 30 min. Låt kastanjerna svalna ca 5 min och skala dem.

  2. Sänk ugnstemperaturen till 175°. Dela morötterna på längden och lägg dem på en plåt. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen 30–40 min.

  3. Koka belugalinserna enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av.

  4. Halvera granatäpplet och peta ut kärnorna. Spara saften till dressingen.

  5. Dressing: Blanda alla ingredienser.

  6. Skär fikonen i klyftor. Grovhacka kastanjerna. Blanda fikon och kastanjer med morötter, linser och sallad. Toppa med granatäppelkärnor och grovhackade pistaschnötter. Häll över dressingen och servera.

Vad tyckte du om receptet?