Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Höstsallad med kastanjer och morötter är en festlig sallad. Grovt salt gör att kastanjerna inte bränns och håller värmen längre.
Sätt ugnen på 200°. Använd en liten kniv för att skära ett kryss i toppen på varje kastanj. Häll grovt salt i en ugnssäker form och sätt i kastanjerna. Rosta mitt i ugnen ca 30 min. Låt kastanjerna svalna ca 5 min och skala dem.
Sänk ugnstemperaturen till 175°. Dela morötterna på längden och lägg dem på en plåt. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen 30–40 min.
Koka belugalinserna enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av.
Halvera granatäpplet och peta ut kärnorna. Spara saften till dressingen.
Dressing: Blanda alla ingredienser.
Skär fikonen i klyftor. Grovhacka kastanjerna. Blanda fikon och kastanjer med morötter, linser och sallad. Toppa med granatäppelkärnor och grovhackade pistaschnötter. Häll över dressingen och servera.