Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Höstsallad med kantareller, rotfrukter, bär och västerbottensdressing är en härlig, matig sallad. Receptet går utmärkt att dubblera och servera på det stora kalaset.
Sätt ugnen på 225°. Skala, kärna ur och skär pumpan i tärningar. Skrubba jordärtskockorna noga i vatten. Skiva dem grovt. Skala och skär löken i klyftor. Fördela pumpa, jordärtskockor och lök på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med flingsalt och 1 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min. Ta ut och låt svalna något.
Koka grynen enligt anvisning på förpackningen.
Dressing: Grovsmula osten. Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Pressa ur 1 dl saft. Vispa samman citronsaft, citronskal, honung, olja, salt och peppar. Vänd i osten.
Ansa kantarellerna. Stek dem i smör i en stekpanna tills de fått fin färg. Krydda med salt och 1 krm peppar.
Blanda färskost och mjölk. Vänd ihop de ugnsrostade grönsakerna, gryn och sallad på ett fat. Toppa med kantareller, blåbär, nötter och vattenkrasse. Ringla över dressingen och servera med färskostkrämen.