Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Höstsallad med äppelvinägrett

Mycket smak av svamp och syrlig äppelvinägrett ger den här speciella salladen verklig höstkänsla.

Malin Landquist
Höstsallad med äppelvinägrett
Höstsallad med äppelvinägrett
Höstsallad med äppelvinägrett
Höstsallad med äppelvinägrett Foto: Joel Wåreus

Höstsallad

  • 1squash- gärna gul
  • 1 dlpistaschnötter
  • 1romanesco- (ca 700 g)
  • 250 gtrattkantareller
  • 1 msksmör
  • 0,5 tsksalt- + 0,5 tsk
  • 1 dlbladpersilja- grovhackad
  • 1 mskrapsolja- kallpressad
  • 1äpple

Äppelvinegrätt

  • 0,5 dläppelmust
  • 0,5 dlrapsolja- kallpressad
  • 1 mskäppelcidervinäger
  • 2 krmsalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skär squashen i skivor på längden, ställ åt sidan. Grovhacka pistaschnötterna och rosta dem i en torr stekpanna. Låt kallna.

  2. Plocka små buketter från romanescon och skär stjälken i skivor. Förväll buketter och stjälk i saltat vatten 1–2 minuter. Låt rinna av.

  3. Rensa svampen. Fräs den i en stek­panna på medelvärme tills all vätska dunstat bort. Höj värmen och lägg i smöret. Fräs tills svampen har fått fin färg. Krydda med 0,5 tsk salt.

  4. Vinägrett: Blanda musten med olja, vinäger, salt och peppar.

  5. Blanda pistaschnötter, romanesco, trattkantareller och persilja. Pensla squashen med olja. Grilla ca 2 minuter på varje sida. Krydda med 0,5 tsk salt.

  6. Lägg squashen på ett fat. Fördela salladen ovanpå. Grovriv äpplet direkt över salladen. Ringla på vinägretten och servera.

Vad tyckte du om receptet?