Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mycket smak av svamp och syrlig äppelvinägrett ger den här speciella salladen verklig höstkänsla.
Skär squashen i skivor på längden, ställ åt sidan. Grovhacka pistaschnötterna och rosta dem i en torr stekpanna. Låt kallna.
Plocka små buketter från romanescon och skär stjälken i skivor. Förväll buketter och stjälk i saltat vatten 1–2 minuter. Låt rinna av.
Rensa svampen. Fräs den i en stekpanna på medelvärme tills all vätska dunstat bort. Höj värmen och lägg i smöret. Fräs tills svampen har fått fin färg. Krydda med 0,5 tsk salt.
Vinägrett: Blanda musten med olja, vinäger, salt och peppar.
Blanda pistaschnötter, romanesco, trattkantareller och persilja. Pensla squashen med olja. Grilla ca 2 minuter på varje sida. Krydda med 0,5 tsk salt.
Lägg squashen på ett fat. Fördela salladen ovanpå. Grovriv äpplet direkt över salladen. Ringla på vinägretten och servera.