Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Morotsmuffins

Det här goda muffinsreceptet är perfekt en kylig eftermiddag: Du bakar dem på ett kick, sedan är det bara att avnjuta dem framför brasan tillsammans med en stor kopp te.

MorotsmuffinsMorotsmuffinsMorotsmuffins

Ingredienser

  • 90 gsmör
  • 4 dlvetemjöl
  • 1 dlhasselnötter
  • 1morot- stor
  • citronsaft- från en halv citron
  • 1 dlråsocker- (eller annat brunt socker)
  • 2 tskbakpulver
  • 2 tskkanel- malen
  • 1 dlmjölk
  • 1ägg
  • gröna pumpakärnor till topping

Gör så här

  1. Ställ ugnen på 200 grader.

  2. Mal hasselnötterna fint och blanda med vetemjöl, kanel och bakpulver i en bunke.

  3. Smält smöret, låt det svalna av innan du blandar det i en skål med mjölk och vispar samman med ägget och sockret.

  4. Skala moroten och riv den på rivjärnets finaste sida i en skål, ta vara på saften. Pressa över citronsaften och blanda allt med de våta ingredienserna.

  5. Häll över skålens innehåll i bunken och rör runt med en trägaffel till en klimpig smet.

  6. Fördela smeten i åtta större muffinsformar och toppa med pumpakärnorna.

  7. Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter. Ät dem medan de fortfarande är varma.

Vad tyckte du om receptet?