Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Höstlamm med rostad pumpacrème och ättiksglaserade betor

Lammracks går snabbare att tillaga än lammstek. Beställ för säkerhets skull i god tid i butiken. 

Höstlamm med rostad pumpacrème och ättiksglaserade betor
Höstlamm med rostad pumpacrème och ättiksglaserade betor
Höstlamm med rostad pumpacrème och ättiksglaserade betor
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 800 glammracks- putsade
  • 1 mskrosmarin- hackad
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 msksmör
  • 1 mskolivolja

Ättiksglacerade betor

  • 0,5 dlättiksprit- 12%
  • 500 ggulbeta
  • 500 gpolkabeta
  • 1rödlök
  • 1 dlströsocker
  • 2 dlvatten
  • 1 tsksalt
  • 1 mskolivolja
  • 2 mskpersilja- strimlad

Pumpacrème

  • 700 gpumpa- gärna butternut
  • 1vitlöksklyfta
  • 1rosmarinkvist
  • 1 mskolivolja
  • 1 dlcrème fraiche
  • 0,5 tsksalt

Gör så här

  1. Betor: Koka betorna mjuka i  vatten. Skala och skär dem i oregelbundna bitar.

  2. Skala och skär rödlöken i skivor. Lägg löken i en kastrull och tillsätt ättika, socker, vatten och salt. Låt koka upp och häll lagen över betorna. Låt stå ca 30 min.

  3. Sila bort vätskan och tillsätt olivolja och persilja precis före servering.

  4. Pumpacrème: Sätt ugnen på 175°. Skala och skär pumpan i små bitar. Skala vitlöksklyftan. Blanda pumpa, vitlök, rosmarin och olivolja på en plåt. Rosta mitt i ugnen tills pumpan är mjuk, ca 25 min.

  5. Ta bort rosmarinkvisten och mixa pumpan slät med crème fraiche. Smaka av med salt. Sänk ugnsvärmen till 125°.

  6. Gnid in köttet med rosmarin, salt och peppar. Bryn i smör och olja i en stekpanna. Lägg köttet i en ugnssäker form och stek det mitt i ugnen till 63° innertemperatur, ca 35 min. Låt vila ca 5 min före servering. Skär köttet i bitar och servera med pumpacrème och betor.

Vad tyckte du om receptet?