Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Höstgrönsaker med lammfärsbiffar

Saftiga lammfärsburgare kan läggas på grillen eller stekas i en panna.

Höstgrönsaker med lammfärsbiffarHöstgrönsaker med lammfärsbiffarHöstgrönsaker med lammfärsbiffar
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 2squash- (à 250 g)
  • 250 gkörsbärstomater
  • 5salviablad
  • 2 mskolivolja
  • 20oliver i vatten- små kärnfria
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Lammfärsbiffar

  • 500 glammfärs
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 mskvatten
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 50 gbröd- /person

Gör så här

  1. Ansa och skär squashen i tunna skivor. Halvera tomaterna.

  2. Fräs grönsaker och salviablad i olja i en stekpanna ca 5 min. Blanda i oliverna. Salta, peppra och håll grönsakerna varma.

  3. Blanda färs, pressad vitlök, vatten, salt och peppar. Forma färsen till fyra stora biffar. Stek biffarna i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Servera med grönsakerna. Ca 510 kcal per portion 27 g fett 30 g protein 32 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?