Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Höstfrukt på burk

Passa på att spara höstfrukten på burk. Den här inläggningen är lika god till frukostyoghurten med müsli som till dessert tillsammans med vaniljglass.

Höstfrukt på burk
Höstfrukt på burk
Höstfrukt på burk
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 gäpplen- cirka
  • 500 gpäron- cirka
  • 500 gplommon- cirka

Lag:

  • 9 dlvatten
  • 3 dlströsocker
  • 1kanelstång
  • 1vaniljstång
  • 1 krmnatriumbensonat

Gör så här

  1. Skala äpplena och päronen och skär i klyftor. Skölj plommonen, dela dem och ta ur kärnorna. Är plommonen större, skär i klyftor.

  2. Varva frukten i en väl rengjord glasburk som rymmer två liter eller ta två mindre burkar.

  3. Häll vatten, socker och kanel i en kastrull. Klyv vaniljstången på ­längden och skrapa ner fröna, lägg även ner själva stången. Koka ihop lagen under lock cirka fem minuter. ­Tillsätt natriumbensoat i lagen, det ökar ­hållbarheten.

  4. Häll den varma lagen över ­frukten. Det är viktigt att lagen täcker ­frukten, annars jäser den. Sätt på lock och låt svalna. Förvara i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök