Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vaniljkokt höstfrukt på burk

Spara årets skörd i en glasburk. Gott till yoghurt och müsli!

Vaniljkokt höstfrukt på burk
Vaniljkokt höstfrukt på burk
Vaniljkokt höstfrukt på burk
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 gäpplen- ca
  • 500 gpäron- ca
  • 34 dlbjörnbär

Lag

  • 9 dlvatten
  • 3 dlströsocker
  • 1kanelstång
  • 1vaniljstång

Gör så här

  1. Skala päron och äpplen och skär i klyftor eller bitar. Varva frukt och bär i en väl rengjord 2-litersburk.

  2. Häll vatten, socker och kanel i en kastrull. Klyv vaniljstången på längden och skrapa ner fröna, lägg även ner själva stången. Koka ihop lagen under lock i cirka 5 minuter.

  3. Häll den varma lagen över frukten. Det är viktigt att lagen täcker frukten, annars jäser den. Sätt på lock och låt svalna. Förvara frukten i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök