Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skånsk kalops med inlagda rödbetor

Laga en härlig gryta, toppa med rödbetor.

Skånsk kalops med inlagda rödbetor
Skånsk kalops med inlagda rödbetor
Skånsk kalops med inlagda rödbetor
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 1,5 kgbenfri högrev- ca
  • 2gula lökar
  • 3 msksmör
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 dlvatten- ca
  • 2 mskoxfond
  • 2lagerblad
  • 10kryddpepparkorn
  • 3morötter
  • 2 mskvetemjöl- + 1/2 dl vatten
  • potatis- kokt
  • inlagda rödbetor- små

Gör så här

  1. Skär köttet i 3 × 3 centimeter stora tärningar. Skala och skär löken i tunna klyftor.

  2. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna med smör. Tillsätt löken i slutet och låt den bryna med. Lägg över i en gryta. Salta och peppra. Skölj ur stekpannan mellan varje omgång med lite vatten och häll över i grytan.

  3. Tillsätt oxfond, lagerblad och kryddpepparkorn. Låt grytan sjuda cirka 1 3/4 timme.

  4. Skala och skär morötterna i skivor. Lägg dem i grytan och låt den sjuda ytterligare, cirka 15 minuter.

  5. Red av grytan med vetemjölet utrört i kallt vatten. Låt grytan koka 5 minuter. Smaka av. Servera med kokt potatis och små, inlagda rödbetor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök