Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Laga en härlig gryta, toppa med rödbetor.
Skär köttet i 3 × 3 centimeter stora tärningar. Skala och skär löken i tunna klyftor.
Bryn köttet i omgångar i en stekpanna med smör. Tillsätt löken i slutet och låt den bryna med. Lägg över i en gryta. Salta och peppra. Skölj ur stekpannan mellan varje omgång med lite vatten och häll över i grytan.
Tillsätt oxfond, lagerblad och kryddpepparkorn. Låt grytan sjuda cirka 1 3/4 timme.
Skala och skär morötterna i skivor. Lägg dem i grytan och låt den sjuda ytterligare, cirka 15 minuter.
Red av grytan med vetemjölet utrört i kallt vatten. Låt grytan koka 5 minuter. Smaka av. Servera med kokt potatis och små, inlagda rödbetor.
Recept från Mitt kök