Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Honungsstekta revbensspjäll

Kryddiga spjäll bjuds nystekta. Så goda att de brukar ätas upp redan på uppe­sittarkvällen!

Honungsstekta revbensspjällHonungsstekta revbensspjällHonungsstekta revbensspjäll
Så goda revbensspjäll att de brukar ätas upp redan på uppe­sittarkvällen! Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 kgrevbensspjäll- tjockskurna
  • 1 tsksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald
  • 2ingefära- malen
  • 5 dlvatten
  • 3 mskhonung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda kryddorna och gnid in spjället.

  2. Lägg spjället på galler i långpanna med feta sidan upp och pensla med honung.

  3. Sätt långpannan mitt i ugnen, häll vatten i pannan och stek spjället mört 1 1/2 tim. Ös ofta under stekningen och fyll på mer vatten om det behövs.

Vad tyckte du om receptet?