Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Honungsstekt lax på spett med gurksallad

Honung och citron är en klassisk smakkombination som passar fint till lax.

Honungsstekt lax på spett med gurksalladHonungsstekt lax på spett med gurksalladHonungsstekt lax på spett med gurksallad

Ingredienser

  • 600 glaxfilé- utan skinn och ben
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 mskrapsolja
  • 3 mskhonung- flytande
  • 3 mskcitron- pressad

Sallad

  • 1gurka
  • 1chili- röd t ex spansk peppar
  • 1 dlkorianderblad
  • 3 mskolivolja
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • ris

Gör så här

  1. Skär laxen i långa stavar, ca 3 x 10 cm. Salta och peppra.

  2. Halstra laxstavarna runtom i oljan ca 3 min. Ringla över honung och häll över citronsaft. Sjud ca 1 minut. Ta pannan från värmen och trä upp laxstavarna på spett.

  3. Skiva gurkan. Kärna ur och strimla chilin. Blanda gurka, chili och korianderblad. Vispa ihop olja, vinäger, salt och peppar. Häll dressingen över gurksalladen.

  4. Servera spetten med sallad, ris och sky.

Vad tyckte du om receptet?