Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Honungssnittar med kokos

Glutenfria kakor med en fyllig smak av rostat kokossocker. Ett glas kall mandelmjölk är gott att dricka till.

Honungssnittar med kokos
Honungssnittar med kokos
Honungssnittar med kokos
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 tskpofibrer
  • 3 dlglutenfri mjölmix- (färdigköpt eller enligt recept nedan)
  • 1 dlkokossocker
  • 0,5 tskvaniljpulver
  • 1 tskbikarbonat
  • 2 tskhonung- flytande
  • 100 gsmör- kallt
  • 0,5 dlkokos

Att strö över

  • 1 mskkokos

Glutenfri mjölmix

  • 7 dlrismjöl
  • 5 dlbovetemjöl
  • 2 dlmajsmjöl
  • 2 dlpotatismjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Blanda ihop alla ingredienser till en deg. Dela upp degen två bitar och forma varje bit till en boll. Rulla ut bollarna till två längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna med fingrarna och strö över kokos.

  3. Grädda kakorna mitt i ugnen i cirka 14-15 minuter.

  4. Skär upp längderna i cirka 2 centimeter breda bitar på snedden. Låt kakorna svalna på plåten.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök