Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Honungsrostade rotfrukter och fläsk med citron- och sojaglaze

Recept på honungsrostade rotfrukter och fläsk med citron- och sojaglaze. En riktigt höstig rätt, full av smak och bondskt rejäl!

Honungsrostade rotfrukter och fläsk med citron- och sojaglaze
Honungsrostade rotfrukter och fläsk med citron- och sojaglaze
Honungsrostade rotfrukter och fläsk med citron- och sojaglaze

Ungsrostade rotfrukter

  • 600 gmorötter
  • 600 gbetor- gärna olika sorter, skalade
  • 2rödlökar
  • 0,5apelsin- pressad
  • 0,5 dlhonung
  • 2 mskrapsolja
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Fläsk

  • 400 gstekfläsk- skivad
  • 3 mskcitron- pressad
  • 1 mskjapansk soja
  • 1 mskhonung
  • 1 krmchiliflakes
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Skala och skär morötter och betor i stora bitar. Skala och skär löken i klyftor. Lägg rotfrukter och lök i en långpanna. Rör samman apelsinsaft, honung och olja och ringla blandningen över rotfrukterna. Krydda med salt och peppar och rosta mitt i ugnen tills rotfrukterna är mjuka. Vänd runt någon gång under tiden.

  2. Stek fläsket tills det fått fin färg runt om. Ta upp fläsket från stekpannan och häll av fettet. Lägg tillbaka fläsket i pannan och tillsätt citronsaft, soja, honung, chiliflakes och peppar. Rör om och stek ca 2 min. Servera fläsket med de honungsrostade rotfrukterna.

Vad tyckte du om receptet?

Vi rekommenderar de här produkterna från Kökets favoriter:

Ugnsformar till alla dina pajer och gratänger finner du här!