Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Honungsrostade morötter

Ett gott tillbehör till exempelvis lammet på påskbordet. De här goda morötterna kan serveras både nylagade varma eller kalla. Gör dem precis innan servering eller laga dem i god tid och toppa med fetaost och persilja precis inför serveringen.

Honungsrostade morötter
Honungsrostade morötter
Honungsrostade morötter
Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 12 knippormorötter- färska
  • 2 mskolivolja
  • salt
  • 23 mskhonung- flytande
  • 0,5citron- färskpressad saft
  • 75 gfetaost
  • 23 mskbladpersilja- strimlad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Skala och ansa morötterna, men låt en bit av blasten vara kvar.

  3. Lägg morötterna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan. Salta och rosta i mitten av ugnen, tills morötterna är nätt och jämt mjuka, cirka 20 minuter.

  4. Ringla över honungen blandad med citronsaften. Sätt plåten i mitten av ugnen i ytterligare cirka 5 minuter.

  5. Smula över fetaosten. Strö över persiljan.

Vad tyckte du om receptet?

Se även:

 

Recept från Mitt kök