Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på rostad granola med dinkel, hasselnötter och vanilj. Med en burk hemgjord granola i skafferiet sätter du guldkant även på snabbfrukosten.
Sätt ugnen på 200°. Grovhacka nötterna. Skölj den ena apelsinen i ljummet vatten. Riv skalet av den sköljda apelsinen och pressa saften ur båda.
Blanda gryn, frön, kokos, nötter, kardemumma, vaniljpulver och salt. Rör ihop apelsinsaft och -skal, honung, olja och vatten. Häll blandningen över grynen och blanda med händerna.
Fördela blandningen på tre plåtar med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen i omgångar 15–20 min, tills det fått lite färg. Rör om då och då.
Låt granolan svalna. Klipp bort skaftet och skär fikonen i mindre bitar. Blanda ner fikon och russin i granolan.