Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Honungsrostad blomkål och broccoli med chèvrecrème och serrano

Honungsrostad blomkål och broccoli med chèvrecrème och serrano får god sötma av honungen som även är en god smakkompis till chèvreosten och valnötterna.

Honungsrostad blomkål och broccoli med chèvrecrème och serrano
Honungsrostad blomkål och broccoli med chèvrecrème och serrano
Honungsrostad blomkål och broccoli med chèvrecrème och serrano
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1broccolistånd- (250 g)
  • 1blomkålshuvud- litet (250 g)
  • 2 mskhonung- flytande
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 tsksalt- + 1 krm
  • 100 gchèvreost- utan kant
  • 1 dlcrème fraiche
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 dlvalnötter

Garnering

  • timjan

Tillbehör

  • 150 gserranoskinka

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Bryt broccoli och blomkål i buketter, spara stammarna att koka soppa på en annan dag. Lägg kålen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över honung och olja och strö på 1/2 tsk salt. Rosta mitt i ugnen ca 15 min, rör om någon gång under tiden.

  2. Skär osten i mindre bitar. Mixa ost och crème fraiche med mixerstav. Krydda med 1 krm salt och peppar. Lägg ostcrèmen i en spritspåse utan tyll.

  3. Grovhacka valnötterna.

  4. Lägg upp kålen på ett fat och spritsa klickar av ostkrämen runt om. Strö över nötterna. Garnera med timjan och servera med serranoskinka.

Vad tyckte du om receptet?