Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Krämig parfait smaksatt med honung, toppad med lite bipollen. Servera med frasiga honungsbrittles, rostade hasselnötter och kolasås på brynt smör. Hallon är också gott att äta till.
Honungsparfait: Lägg plastfolie i en form, cirka 25 × 25 centimeter.
Vispa upp grädden och sätt in den i kylen.
Vispa äggulorna och honungen till ett ljust skum. Blanda ner grädden.
Häll upp smeten i formen och strö över bipollen eller ringla över lite honung.
Sätt in formen i frysen i minst 5–6 timmar eller över natten.
Kolasås med brynt smör: Bryn smöret i en kastrull.
Tillsätt grädde, socker, sirap och vaniljsocker, koka upp. Sjud i 3–4 minuter.
Dra av från värmen och låt svalna.
Rostade hasselnötter: Rosta hasselnötterna i en varm stekpanna.
Honungsbrittle: Lägg bakplåtspapper i en avlång terrinform.
Koka vatten, glykos, honung och socker till 145 grader.
Blanda bakpulver och bikarbonat i en skål.
Rör ner bakpulvret och bikarbonaten, rör om ett par gånger och häll hastigt upp massan i formen. Låt stelna.
Krossa kakan med en vass kniv.
Servering: Ta fram honungsparfaiten och bryt upp den i bitar. Lägg bitarna på tallrikar. Bryt honungsbrittlen i bitar och lägg på. Hacka nötterna grovt och strö över. Ringla på kolasåsen. Servera eventuellt med hallon.
Recept från Mitt kök